WE ZIJN WEER OPEN! COVID-19 veiligheidsmaatregelen: IEDEREEN is verplicht een mondkapje te dragen in het CAFE, in het  TOILETGEBOUW en in openbare gelegenheden. Toegang tot camping uitsluitend via reservering.  Voor meer COVID-19 informatie is er de ANWB Reiswijzer. Om reiswijzer te bekijken, KLIK HIER

                                        LET OP !!!! WIJ ZIJN GESLOTEN  VAN  5 OKT  TOT 27 OKT

                                         

Esch-sur-Sûre

Het prachtige historische dorpje Esch-sur-Sûre ligt vlakbij de camping en mag u zeker niet overslaan tijdens uw verblijf. Het dorpje ligt op bijna driehonderd meter hoogte tussen de bergen en trekt al van verre de aandacht. Zo springen en burchtruines, het kasteel en de hoge rotsen direct de aandacht. Esch-sur-Sûre wordt omringd door de rivier en de mooie oude huisjes zijn het bekijken waard.

Het dorpje heeft een rijke historie want vroeger (in 1820) moest er een tunnel gegraven worden om er toegang tot te krijgen en door deze tunnel rijdt u nog steeds om het dorp te bereiken.Via een een tweede tunnel kunt u tegenwoordig ook nabijgelegen stuwmeer bereiken, deze werd gegraven in de jaren vijftig. Vanaf Esch-sur-Sûre liggen vele wandelpaden die in totaal een lengte van negentig kilometer hebben. 

Het dorp ligt in het natuurgebied van Boven-Sûre, een prachtige gebied om te recreeren. De Oude Lakenfabriek van Esch-sur-Sûre dient tegenwoordig als natuurparkcentrum met een tentoonstelling, winkel en u kunt ook het oude museum nog bezoeken.

 

Omgeving overzicht