WE ZIJN WEER OPEN! COVID-19 veiligheidsmaatregelen: IEDEREEN is verplicht een mondkapje te dragen in het CAFE, in het  TOILETGEBOUW en in openbare gelegenheden. Toegang tot camping uitsluitend via reservering.  Voor meer COVID-19 informatie is er de ANWB Reiswijzer. Om reiswijzer te bekijken, KLIK HIER

                                        LET OP !!!! WIJ ZIJN GESLOTEN  VAN  5 OKT  TOT 27 OKT

                                         

Natuurpark en stuwmeer Obersauer

Het prachtige natuurgebied Obersauer (Boven-Sure) is ruim 200 km2 en is geliefd om zijn diepe dalen, vochtige weiden en beboste hellingen. Omringd door het heuvellandschap ligt in het midden van het natuurgebied een stuwmeer. Dit unieke meer verzorgt voor ca. 70% van de Luxemburgse gezinnen van drinkwater en is daarnaast een heerlijk gebied om te recreeren. 

Het centrum van het natuurpark was vroeger een lakenfabriek en nog steeds kunt u een kijkje nemen in het museum met  weef- en spinstoelen die nog steeds in werking treden tijdens rondleidingen in het museum. In het bijbehorende restaurant staan typisch Luxemburgse gerechten op de menukaart.

In het natuurgebied en rond het meer kunt u prachtige wandelingen maken en genieten van het water, de bossen en de heerlijke rust die er heerst. U kunt ook met een zonneboot (varend op zonne-energie) een natuurhistorische tocht maken waarbij u alles te weten komt over de flora en fauna, de geschiedenis en de bescherming van het drinkwater. 

Op diverse plekken langs het meer zijn plekken om te zwemmen en te zonnen.

Klik hier voor meer informatie

Omgeving overzicht